Euro Soccers
Image default
Zakelijke dienstverlening

Is het mogelijk om te besparen op de kosten voor VvE beheer?

U vraagt zich als huiseigenaar misschien af of het mogelijk is om te besparen op de kosten voor VvE beheer. De hoogte van de terugkerende maandelijkse voorschotbedragen kan per Vereniging van Eigenaren (VvE) anders zijn. U betaalt meestal voor onderhoud en beheer voor de gemeenschappelijke ruimten in het complex of het pand waar uw woning een onderdeel van is. Om erachter te komen of het mogelijk is om te besparen is het raadzaam om eerst uit te zoeken aan welke posten uw voorschotbedrag wordt uitgegeven.

Kosten voor VvE beheer, waar betaal ik eigenlijk voor?

De kosten voor VvE beheer zijn meestal opgebouwd uit kosten die moeten worden gemaakt voor gemeenschappelijke ruimten. U kunt hierbij denken aan de elektriciteitsrekening voor gemeenschappelijke ruimten, stookkosten, verzekeringen, klein dagelijks onderhoud en schoonmaak, storingsdiensten en kosten voor beheer en administratie. Deze posten beslaan echter maar een klein deel van het totale bedrag van de begroting. Het grootste gedeelte van wat u betaalt aan VvE beheer gaat op aan groot onderhoud. Er wordt maandelijks een bedrag opzij gezet voor grote onderhoudsprojecten zoals een op handen zijnde renovatie of een grote reparatie aan bijvoorbeeld het dak of het trappenhuis. Achterstallig onderhoud kunnen grotere reparaties dan noodzakelijk tot gevolg hebben en deze kosten opdrijven. 

Besparen op de kosten voor VvE beheer met een MJOP

Achterstallig onderhoud kan worden voorkomen wanneer uw VvE beheerder een Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP) opstelt. In het MJOP wordt de planning voor het groot onderhoud vastgelegd, en kan achterstallig onderhoud en onnodige kosten worden voorkomen. Bovendien kunt u in een MJOP zien welke onderhoudsprojecten op stapel zijn en welke kosten ermee zijn gemoeid. Zorg er daarom voor dat u een betrouwbare VvE beheerder uitzoekt die achterstallig onderhoud voorkomt waardoor u kunt besparen op de kosten voor uw VvE beheer. MijnKeus! VvE beheer is bijvoorbeeld een goede keuze voor een VvE beheerder die graag met u in gesprek gaat over een passend dienstenpakket.

https://mijnkeusvvebeheer.nl/

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar één van de snelste transportbedrijven van Nederland? Hier moet u zijn!

Aircoservice in Soest: verleng de levensduur van uw airco

Deze expert zet een vrachtwagen met autolaadkraan in voor uw transport