Euro Soccers
Image default
Zakelijke dienstverlening

BIM-modelleren om een gebouw tot leven te brengen

BIM-modelleren helpt om leven in een gebouw te blazen. Er wordt wel eens gedacht dat BIM, ook wel bouwwerkinformatiemodel genoemd, een visualisatietool of een ontwerptool is. Dit is niet correct. BIM is een proces waarmee een gedeeld gegevensmodel kan worden gemaakt. Door middel van BIM-modelleren kan er een model worden gerealiseerd dat voor alle betrokkenen beschikbaar is, van de ontwerpers van een gebouw en het bouwbedrijf tot de beheerders van het onroerend goed en de eigenaren.

Een 3D-model maken door middel van BIM-modelleren

Door middel van BIM-modelleren wordt er een 3D-model gemaakt van een compleet gebouw. Hierbij gaat het niet alleen om de zogenaamde schil van een gebouw, maar er kan een compleet 3D-model worden gemaakt van een volledig gemeubileerd gebouw. BIM wordt dan ook gebruikt door zowel bouwingenieurs als architecten. BIM-modelleren kan met behulp van diverse soorten software, zoals Revit (Autodesk), MicroStation (Benley) en Graphisoft Archicad, Allplan en Vectorworks (Nemetschek Group). Nederlandse professionals, zoals MAX BIM Solutions, maken veelal gebruik van Revit voor BIM-modelleren.

Wat hebben de modellen precies te bieden?

BIM-modelleren draait zeker niet alleen om het realiseren van 3D-modellen. Deze modellen kunnen ook informatie bevatten over de levenscyclus van het gebouw en de verwachte onderhoudsvereisten. Diverse soorten informatie, zoals tijdsplanning (4D), kostenramingen (5D) en duurzaamheid (7D) geven BIM-modellen extra dimensies. Uiteindelijk bestaat er een zee aan mogelijkheden in de wereld van BIM.

Schakel deze professional voor BIM-modelleren in

Een idee voor een gebouw kan makkelijk tot leven worden gebracht door middel van BIM, maar een bestaand oud gebouw kan ook nieuw leven worden ingeblazen door dit proces toe te passen. Uiteraard heeft u hiervoor wel een ervaren professional nodig. MAX BIM Solutions heeft zich gespecialiseerd in BIM-modelleren. Voor meer informatie, advies of een afspraak kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een van de specialisten van dit ervaren bedrijf.

https://max-bimsolutions.com/