Euro Soccers
Image default
Auto’s en Motoren

Rijlessen in corona tijd

Veel jongeren zijn bezig met het leren autorijden. Dit is een proces wat veel lessen kent en een aantal maanden kan duren. Het is iets wat je moet bijhouden. Door corona lagen de rijlessen een tijdje stil, maar dit is niet goed voor het leren van autorijden. Tegenwoordig kun je weer rijlessen nemen en examen doen. Veel rijscholen, waaronder Rijschool Zoetermeer, doen er van alles aan om de veiligheid te waarborgen. Hier zitten echter wel wat regels aan verbonden. Alle contactberoepen, waaronder rijscholen, moten leerlingen registreren. Ook is het dringende advies om een mondkapje op te doen. Deze 2 maatregelen gelden sinds 29 september.

Leerlingen registreren

Besloten door de overheid is dat leerlingen zich voor de rijles moeten laten registeren. Dit betekend dat iedere leerling een formulier invult met de contactgegevens. Bij het tekenen van een registratie formulier geef je ook toestemming dat de GGD dit kan gebruiken voor bron- en contactonderzoek. Na 10 dagen worden de gegevens verwijderd. Het is hierbij ook verplicht om vast te leggen of de leerlingen akkoord gaan dat gegevens gedeeld kunnen worden. Wanneer de GGD bijvoorbeeld Rijschool Zoetermeer vraagt voor de lijst dan moet de Rijschool Zoetermeer deze kunnen overhandigen.

Iedereen draagt mondkapjes

Het is niet verplicht om mondkapjes te dragen. Toch is het advies dringen om dit wel te doen. Voor alle publieke ruimtes en contactberoepen wordt dat aanbevolen. Ook kunnen examens doorgaan. Voor dat het examen begint krijgen leerlingen een gezondheidscheck. Dit zijn vragen waren gevraagd wordt naar de gezondheid. Ook hier zijn mondkapjes voor iedereen in de auto een voorwaarde.

https://drivercompany.nl/rijschool-zoetermeer/