Euro Soccers
Image default
Auto’s en Motoren

Rijlessen tijdens slecht weer

De winter komt eraan en daarmee ook het slechte weer. Vaak wordt het dan een stuk kouder en valt er veel neerslag. Doordat de temperatuur ook afneemt kan het op de weg zelfs glad worden. Voor beginnende auto bestuurders kan dit natuurlijk moeilijk zijn. Toch is het belangrijk om ook tijdens deze weersomstandigheden goed te leren rijden. Je moet immers ook zo kunnen rijden wanneer je geslaagd bent voor je rijbewijs. Daarom zul je bij een rijles in Tilburg tijdens alle weersomstandigheden les krijgen. Toch is het handig om met een paar dingen rekening te houden.

Pas je snelheid aan

Als er veel neerslag is dan blijft vaak veel water achter op het wegdek. In deze plassen water is het gemakkelijk om je controle over de auto te verliezen. Daarom zal er tijdens je rijles in Tilburg altijd gezegd worden om met gepaste snelheid te rijden. Doordat je de snelheid aanpast hebben je banden meer grip op de weg. Zo glijd de auto minder snel uit op plekken waar olie en water zich met elkaar vermengd hebben. Het kan ook verstandig zijn om wanneer de auto voor je remt niet je remmen in te trappen. Ook dan kan de auto in een slip raken. Wanneer je auto toch in een slip raakt dan is het handig om het stuur naar de kant te draaien waar je naartoe slipt. Tijdens je rijles in Tilburg zullen we je altijd adviseren om rustig te blijven en rustig snelheid te minderen.

Pas je rijstijl aan

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen tijdens het rijden in slecht weer is afstand houden. Rij rustiger en houd afstand. Zo heb je namelijk voldoende ruimte om rustig te remmen wanneer de auto voor je remt. Zorg er ook voor dat je schoenen goed afgeveegd zijn. Je kunt ander uitglijden met je voet van het pedaal en zo controle verliezen.

https://rijschoolintilburg.nl/