Euro Soccers
Image default
Mode en Kleding

Op hoeveel graden was je een bh?

Op hoeveel graden was je een bh?

Net als alle was, op vaak de handdoeken na was je doorgaans op 30 of 40 graden. Afhankelijk van de duur van de was en ook de voorschriften op het waslabel. Toch zien we steeds vaker dat er wordt geadviseerd te wassen op 30 graden. Niet voor niets is hier daarom ook speciaal wasmiddel voor ontwikkeld, zodat je je kleding op 30 graden er hetzelfde uit krijgt te zien, dan wanneer je deze op 40 graden wast. De voornaamste reden waarom 30 graden beter is dan 40, is voor het milieu. Je kunt je voorstellen dat er bij 40 graden wat meer van je wasmachine wordt gevraagd, wat het milieu niet ten goede komt. Maar op hoeveel graden was jij je bh eigenlijk? In dit artikelen vertellen we je niet alleen de ideale temperatuur voor het wassen van je bh, maar ook tevens de alternatieven zodat je langer plezier hebt van je bh.

Hoe vaak was je je bh?

Wellicht handig dat we eerst gaan kijken naar hoe vaak jij je bh eigenlijk moet wassen. Als we kijken naar een gemiddelde vrouw, dan draagt deze gemiddeld 3 verschillende bh’s. Het is aan te raden een bh niet langer dan een week ongewassen te dragen. Uiteraard is ook dit afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer het warm is, dan zal je doorgaans wat vaker een andere bh aantrekken en is een week wat lang. één keer per drie weken zal dan ongeveer het gemiddelde zijn dat jij je bh’s in de was moet doen. 

Alternatieven voor de wasmachine

Je bh’s in de wasmachine is natuurlijk niet ideaal.. Toch zijn er een aantal bh’s waarbij je hier niet aan ontkomt. Hierbij moet je denken aan een voedings bh en ook een sport bh zonder beugel. Bij een voedingsbh kunnen er resten van de melk in je cup blijven zitten en een sport bh behoeft waarschijnlijk geen additionele uitleg. Normaliter is het verstandig om je normale bh iedere week te wassen. Dit kan in de wasmachine, maar ook gewoon met de hand. Wel is het slim om voor een grondige wasbeurt minimaal één keer per maand te kiezen voor een wasbeurt in de wasmachine. De overige keren volstaat een handwas. Uiteraard wel alleen wanneer er geen vuil op zit. Een meegroei bh tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld, zal wat vaker in de was moeten, aangezien het mogelijk is dat je voor je bevalling wat melk druppels opvangt.