Euro Soccers
Image default
Aanbiedingen

Hoe noodzakelijk is opvolgmelk?

Als we het hebben over een belangrijk onderwerp in de opvoeding van je baby is het wel of je baby opvolgmelk nodig heeft. Waar de ene partij ongetwijfeld zal pleiten voor een wereld zonder opvolgmelk kiest de andere partij er eerder voor om te stellen dat opvolgmelk noodzakelijk is. Om deze discussie voor eens en voor altijd achter ons te laten hebben we dit blog voor je geschreven. In dit blog krijg je antwoord op de vraag: ‘hoe noodzakelijk is opvolgmelk?’. Lees daarom vooral snel verder als je wilt weten in hoeverre het nodig is dat jij jouw (toekomstige) baby opvolgmelk geeft!

De definitie van opvolgmelk

Voor we verdergaan met het belang van opvolgmelk is het handig om op één lijn te zitten voor wat betreft de definitie ervan. Opvolgmelk wordt door de fabrikanten van kunstvoeding aangeboden als opvolger van zuigelingenmelk. We vinden opvolgmelk terug onder  nummer 2 en nummer 3. Nummer 2 is geschikt voor baby’s van 6 tot 10 maanden en nummer 3 kun je gebruiken voor baby’s vanaf 10 maanden. Iedere aanbieder van opvolgmelk claimt iets anders te bieden dan de concurrent, maar in de praktijk zien we vaak dat iedere opvolgmelk hetzelfde is en onder bovenstaande categorieën valt.

Opvolgmelk: noodzakelijk of niet?

Om de eerdergenoemde discussie maar voor eens en voor altijd achter ons te laten, vallen we maar meteen met de deur in huis: opvolgmelk is niet noodzakelijk. Er zijn allerlei richtlijnen die aangeven wanneer jouw baby vloeibaar- en vast voedsel zou moeten kunnen eten. Is het echter een ramp als jouw baby deze richtlijnen niet helemaal volgt? Zeker niet!

De opvoeding van ieder kind is verschillend en daardoor kan er in de ene opvoeding meer behoefte zijn aan opvolgmelk van bijvoorbeeld Dutch Baby Shop dan bij het andere bedrijf. 

 

https://www.dutchbabyshop.com/nl/

Gerelateerde artikelen

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER AANKOOP – grondstoffen voor de voedingsindustrie

Een mooi merk laptop

Verschillende bonen, verschillende smaken