Euro Soccers
Image default
Mode en Kleding

Hoe kun je je schoudertas dragen?

Natuurlijk is er geen verplichting en kun je je schoudertas naar believen meenemen. We kunnen je echter wel waardevol advies geven, afhankelijk van de stijl die je wilt aannemen, want we maken geen grapjes over de look!

Inderdaad, terwijl schoudertassen gecreëerd werden met als enige doel een behoefte te bevredigen, zijn ze nu een echt modeaccessoire geworden, verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en designs.

Deze overvloed laat nu een diversiteit aan looks toe, en manieren om ze te dragen…

De gouden regel van de vintage schoudertas is om hem dicht bij het lichaam te dragen, de riem stevig aan te trekken, zodat je tas (en de voorwerpen die erin zitten) niet naar alle kanten kan slingeren.

Je kunt de tas op je schouder dragen (in geval van hitte vermijdt hij vervelende zweetsporen) of op je rug, door het bandje om je nek te dragen (handig als je op de fiets of motor zit)…

…Laten we eens kijken naar de verschillende looks die je kan aannemen met je schoudertas (en welke diversiteit!)

De professionele uitstraling: In onze samenleving speelt uiterlijk (helaas) een essentiële rol en zijn eerste indrukken altijd belangrijk. Het behouden van een professionele uitstraling is daarom essentieel, en de manier waarop je je tas draagt is daar niet vrij van. Als professional draag je waarschijnlijk stijlvolle en goed gestreken kleding. We raden je daarom aan om het met de hand te dragen, het vermijdt rimpels en het is elegant. Het is interessant om te weten dat een handtas een meer dan geschikt alternatief is voor een saai computertasje. We raden een leren tasje aan, dat vrij dun en licht is in sobere en donkere tinten en dat een speciaal vakje heeft voor computers.

De urban look: We veranderen volledig van categorie en dus van stijl, maar we blijven in een vergelijkbare omgeving. We raden je aan om sober te zijn, met een eenvoudig ontwerp en vrij neutrale kleuren. Kies een handtas die goed past bij een relaxed shirt en sneakers voor een stijl die op de schouder gedragen wordt. Deze stijl is geschikt voor bijvoorbeeld reizen. Reizen is goed voor je gezondheid dus je kiest ervoor om er rekening mee te houden!

De sportieve look: Schoudertassen zijn een geweldige bondgenoot voor sporters (die geen grote accessoires nodig hebben om hun sport te beoefenen – bijvoorbeeld een kajak of ski’s). Ze zijn een praktisch en veel eleganter alternatief voor klassieke sporttassen, die vaak niet erg stijlvol zijn. We raden je aan om een tas te kiezen die comfort en gebruiksgemak combineert. Daarnaast lijkt het gepast om te kiezen voor ademende materialen die je vuile spullen (en de bijbehorende geuren) laten drogen.

De casual look: Dit is zeker onze favoriete look. Voor een casual look raden we een lichte en elegante katoenen koerierstas aan. Kies een tas met veel opbergruimte en zakken om al je accessoires in op te bergen tijdens je zondagse uitstapjes. Als je een Rayban bezel en denim jasje stijl hebt, dan kun je je laten verleiden door een leren tas die een retro en vintage look aan je silhouet geeft.