Euro Soccers
Image default
Zakelijke dienstverlening

ZZP administratiebureau

Bent u op zoek naar een ZZP administratiebureau? In dat geval kunt u uiteraard uit veel verschillende administratiebureaus kiezen. Eerst is het misschien wel even verstandig om uit te leggen wat het verschil is tussen een ZZP administratiebureau en een accountantskantoor. Deze twee worden namelijk nog wel eens door elkaar gehaald. Beide zijn ze uiteraard bezig met de administratie, maar wel allebei op een heel andere manier. Een accountant is namelijk een beschermde titel. U mag uzelf alleen zo noemen als u daar een gedegen opleiding voor hebt gedaan. Bij een boekhouder is dat niet het geval. De meeste boekhouders hebben overigens wel een opleiding gevolgd, maar dit is niet per se verplicht. Een accountant houdt zich in de regel bezig met zeer grote bedrijven, terwijl een boekhouder er meer is voor de kleine ondernemer. Als u op zoek bent naar ZZP administratie dan volstaat een boekhouder ook. Deze is gelukkig ook een stuk goedkoper, dus dat is ook weer voordelig te noemen. Maar hoe vindt u de juiste boekhouder?

Rondvragen in je omgeving

U kunt er allereerst voor kiezen om rond te vragen in uw omgeving. Misschien kent u bijvoorbeeld iemand met een eigen bedrijf en is deze zeer te spreken over zijn boekhouder. In dat geval kunt u eens kijken of deze boekhouder ook wat voor u is. Dat is een welbekende manier hoe mensen een boekhouder vinden, maar er zijn uiteraard nog meer mogelijkheden waar u aan kunt denken.

Op internet beoordelingen lezen

Op internet kunt u uiteraard ook beoordelingen van verschillende boekhouders lezen. U moet dan niet alleen naar het aantal sterren kijken, ook al is dat zeer belangrijk, maar u moet ook kijken wat mensen over een bepaalde boekhouder schrijven. Dan krijgt u namelijk een veel beter beeld van een bepaalde boekhouder en kunt u nagaan of deze bij u past.

Vergelijkingswebsites (ZZP administratiebureau)

U kunt er overigens ook voor kiezen om gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. U kunt dan gemakkelijk boekhouders in een specifieke locatie met elkaar vergelijken en dat brengt veel mooie voordelen met zich mee. Al met al zijn er dus veel mogelijkheden.