Euro Soccers
Image default
Gezondheid

Het belang van revalidatie na een blessure

Het belang van revalidatie na een blessure

Na een blessure is de belangrijkste taak die je hebt revalideren. Lichte blessures kunnen een snel herstel betekenen, maar voor ernstige letsels kan de hulp van getrainde medische professionals nodig zijn.

Waarom revalidatie topprioriteit moet zijn na een blessure

Je krijgt maar één kans om goed te revalideren na een blessure. Overhaaste revalidatie of helemaal geen revalidatie kan leiden tot chronische pijn of andere ernstige problemen. Je kunt potentiële problemen voorkomen door een degelijk revalidatieprogramma te volgen.

Alles begint met de erkenning dat revalidatie van vitaal belang is voor een volledig herstel. Het kost tijd en geduld om 100% te herstellen. Streef naar langzame en gestage vooruitgang, zodat jouw spieren en gewrichten weer sterker kunnen worden zonder het risico te lopen op een fysieke terugval.

Het vinden van de juiste revalidatie specialist is de volgende stap. Je hebt nood aan een specialist die zorgvuldig een behandelplan opstelt om jouw functionaliteit en mobiliteit te herstellen en eventuele pijn helpt te verminderen.

Actieve revalidatie versnelt het genezingsproces

Blessures aan spieren, zenuwen en gewrichten worden vaak effectiever behandeld met fysiotherapie dan met geneesmiddelen of een operatie. Actieve therapie kan helpen om de pijn te verlichten en het geblesseerde lichaamsdeel te ondersteunen in het genezingsproces. Dit is beter dan je oorspronkelijke oefenprogramma meteen weer op te pakken en het risico te lopen opnieuw geblesseerd te raken.

Een aangepast programma zal helpen omliggende spieren en ligamenten te versterken terwijl het je flexibel houdt. Actieve therapie is effectief wanneer je herstelt van een blessure, revalideert na een operatie, of als je moeite hebt om lichamelijk actief te zijn. Deze vorm van therapie kan worden aangepast om je tegemoet te komen waar je bent en je mobiliteit en flexibiliteit langzaam te vergroten.

Maak jij je zorgen over je comeback na een blessure? Neem dan contact op met Medifit, gespecialiseerd in het revalideren van haar patiënten. Je kunt ze op verschillende plaatsen in het land terugvinden, waaronder de locatie fysio Oisterwijk

https://www.medifitfysiotherapie.nl/locaties/fysiotherapie-oisterwijk/