Euro Soccers
Image default
Energie

Wat je moet doen om zo snel mogelijk van een stroomstoring af te komen

Het is altijd vervelend om een stroomstoring te ervaren, op deze momenten kan je kun je namelijk geen gebruik maken van de elektra. De meest simpele dingen zoals het zetten van een kopje koffie is al niet mogelijk, je ziet dan ook pas echt hoe afhankelijk je bent van elektra. Je wilt dus ook dat de stroomstoring zo snel mogelijk wordt opgelost, hiervoor moet eerst zelf op zoek gaan waar de stroomstoring vandaan komt. Hieronder kun je lezen hoe je op zoek moet gaan naar de oorzaak van een stroomstoring. 

Hebben de buren stroom?

Wanneer je een stroomstoring denkt te hebben moet je gaan kijken of de buren stroom hebben, hieruit kun je namelijk opmaken of je last hebt van een interne of externe stroomstoring. Wanneer de buren gewoon stroom hebben heb je last van een interne stroomstoring, het is dan ook aan jou om de stroomstoring op te lossen. Om zo snel mogelijk van de stroomstoring af te komen kun je het best een elektricien bellen, een elektricien ziet namelijk al snel wat er mis is en kan de oorzaak van de stroomstoring dus snel vaststellen. Vervolgens is de elektricien ook degene die de stroomstoring het best kan verhelpen.

Externe stroomstoring

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de buren ook geen stroom hebben, de kans is dan heel groot dat er een storing zit in het buurtnet. Je moet dan gaan bellen naar het Nationaal storingsnummer, er wordt dan vervolgens iemand van het netbeheer naar je toe gestuurd. Een storing in het buurtnet komt vaak voor wanneer er in de buurt wordt gebouwd, het kan namelijk zo zijn dat er door een stroomkabel heen is gegraven. Het duurt dan ook altijd wat langer om de stroomstoring op te lossen.