Euro Soccers
Image default
Energie

Met behulp van een energiemeter geen hoge rekeningen

De afgelopen jaren is het energieverbruik in Nederland ernstig toegenomen. Door de opkomende klimaatverandering word je niet alleen verleid om meer gas te gebruiken, ook een groter comfort kan leiden tot hogere rekeningen. Om dit probleem aan te pakken zijn er slimme energiemeters die je helpen bij het besparen van energie. Dit artikel gaat hieronder naar de details en praktische tips voor hoe je met behulp van een energiemeter geen hoge rekeningen hoeft te betalen. Je kan een energiemeter bestellen bij EnergyFlip.

Wat doet een energiemeter en wat kun je ermee?

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door eenvoudige aanpassingen in je gedrag kan je zelfs tot wel 30% besparen. Een slimme energiemeter helpt je hierbij en is gemakkelijk in gebruik:

– Houd eenvoudige aantekeningen van het verbruik, zodat je kunt analyseren waar het precies naartoe gaat om zo gerichter te kunnen besparen.

– Maak gebruik van de voordelige tarieven in het weekend of ’s nachts, wanneer veel mensen slapen.

– Zet apparaten die je niet vaak gebruikt uit (zoals verlichting) of gebruik de timerfunctie die veel apparaten hebben.

– Wees voorzichtig met water en warmte: schakel in bad, douche en wasmachine altijd eerst uit als je zeker weet dat er geen restanten water of wasmiddel achterblijven.

– Kijk goed naar het energielabel van apparaten om te zien hoeveel energie ze verbruiken, en kies daarop je nieuwe aankopen.

Een energiemeter kan ook handig zijn voor wie al een aantal jaren in het bezit is van de slimme meter. Ook dan kan je namelijk handig gebruik maken van het systeem, maar dan om te analyseren welke apparaten waarschijnlijk de grootste energieverbruikers zijn. Een slimme energiemeter kan je helpen om te ontdekken dat een kapotte oven of licht probleem niet alleen veel gas verbruikt, maar ook nog eens behoorlijk wat geld aan het einde van het jaar kost.

 

Wil je meer weten over hoe een energiemeter werkt of welke apparaten het beste zijn voor jouw situatie? Ga dan naar de website van EnergyFlip.