Euro Soccers
Image default
Kinderen

Wat is een speelgoed importeur?

Zelfs tegenwoordig zijn kinderen nog dol op speelgoed. Hoewel de wereld volop aan het digitaliseren is zijn kinderen hier nog helemaal niet zoveel mee bezig en gaan ze liever voor hun zelf spelen met wat speelgoed uit de plaatselijke winkel. Deze branche zal nooit helemaal  verdwijnen omdat kinderen ook nooit helemaal zullen verdwijnen. Erg belangrijk binnen deze branche is de speelgoed importeur. Deze zorgt voor een belangrijke orgaan binnen het krijgen van het speelgoed bij de kinderen.

Wat doet een speelgoed importeur?

Een speelgoed importeur importeert speelgoed uit landen overal ter wereld. Denk hierbij vooral aan de voorbeelden die in de volgende opsomming te lezen zijn.

  • China
  • Taiwan
  • Hongkong

Het wordt geïmporteerd vanuit de bovenstaande landen en zo wordt het ook weer geëxporteerd vanuit Nederland. Dit naar bedrijfsmatige afnemers in het hele continent Europa. Denk hierbij aan retail-ketens, kermis- en marketexpoloitanten, horecagelegenheden en vakantieparken.

Winkels in Nederland die speelgoed verkopen kunnen ervoor kiezen om bij deze speelgoed importeur haar inkopen te doen. Hier wordt het speelgoed dan weer gekocht wat vervolgens in de speelgoedwinkels beland. Dit betreft vaak een vaste samenwerking, want importeurs hebben vaak een breed assortiment. Het is een stabiele markt waar altijd een interesse voor is door kinderen en ouders. Oudere mensen spelen bijvoorbeeld ook wel eens met lego.

Waar kan ik meer informatie vinden over speelgoed importeurs?

Op het internet kun je diverse bedrijven vinden die zich hierin gespecialiseerd hebben. Deze geven je graag meer informatie over de taken die zij op zich nemen als importeur over de hele wereld. Wellicht kunnen ze ook nog wel meer voor je betekenen. Ook kun je bij lokale speelgoedwinkels vragen hoe zijn dit allemaal aanpakken. Zij hebben er ongetwijfeld ook voor gekozen om in zee te gaan met een importeur van hun producten. Ook kun je bij zo’n bedrijf langs gaan en hier informatie op vragen.

https://www.vandermeulen.com/nl-nl/

Gerelateerde artikelen

Speelgoed groothandel

Nog steeds goede markt voor groothandel knuffels?

Wat is een speelgoed goothandel?