Euro Soccers
Image default
Woningen

Meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis

Wilt u een huis kopen in Amsterdam? Dit zijn de meest gemaakte fouten!

Hoewel iedereen er prat op gaat dat ze de aankoop van hun woning weldoordacht hebben gedaan, stellen we in de praktijk vast dat er toch nog altijd een groot aantal fouten of foute inschattingen gebeuren. Hierna gaan we daar van makelaar Amsterdam iets verder op in en proberen we u met onze kennis en ervaring van dienst te zijn.

Overschatting van de financiële draagkracht 

Makelaar in Amsterdam kan u helpen bij een correcte inschatting van uw persoonlijk vermogen bij de aankoop van een woning. Als experten weten wij als geen ander te berekenen hoeveel een pand u effectief zal gaan kosten. Zo dient er niet alleen rekening gehouden te worden met de aankoopprijs maar dienen er ook allerhande kosten in rekening te worden gebracht zoals notaris- en registratiekosten, kosten van aktes, kosten van certificaten en dergelijke meer. Wij kunnen u helpen een overzichtelijk beeld te schetsen van de totale kostprijs zodat u nadien niet voor verrassingen komt te staan. 

Overhaast beslissen 

Haast en spoed is zelden goed en dit geldt zeker voor de aankoop van een woning. 
Het komt voor dat mensen die een bepaald huis bezoeken, onmiddellijk een goed gevoel hebben erbij en impulsief overgaan tot aankoop. Wij raden dit ten zeerste af. Geef uzelf na het bezoek rustig de tijd om alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten en op basis daarvan een gefundeerde beslissing te nemen. Bent u bang de woning op deze manier aan u te zien voorbijgaan, overweeg dan de mogelijkheid om een optie te nemen. Hierdoor geeft u uzelf dat beetje extra tijd. 

Gebrek aan informatie 

Het kopen van een huis in Amsterdam is een grote en ingrijpende beslissing. Ga daarom tot het uiterste om zoveel mogelijk informatie in te winnen over het betreffende pand. Zijn er verborgen gebreken? Moeten er nog aanpassingen, herstellingen of verbouwingen gebeuren? Is de ligging goed? Is de woning niet te groot of te klein? Zijn er bepaalde zaken in de buurt die dienen vermeld te worden? 
Gebrek aan informatie kan ertoe leiden dat u na de aankoop met een ontevreden gevoel achterblijft. 

Als we u één goed raad mogen meegeven, ga niet over één nacht ijs en laat u goed informeren. Het loont meer om de zoektocht iets langer te laten duren dan van een huis te kopen waarvan u nadien spijt heeft. De aankoop van een huis is een duurzame aangelegenheid en u neemt daar best uw tijd voor. Experten kunnen u hierbij van dienst zijn.

https://www.bijleveldmakelaardij.nl/

Gerelateerde artikelen

SCANDINAVISCHE STIJL

Een nieuwe woning gevonden in Barendrecht?

Nieuwe huizen bezichtigen bij makelaar Den Haag