Euro Soccers
Image default
Dieren

Karpers spotten tijdens het vissen

De meeste vissers vissen redelijk standaard op karper. Men komt aan de waterkant. Een mooi of makkelijk beschikbare plek wordt ingenomen en de hengels worden klaargemaakt. Snel inwerpen en wat voer erop. Klaar!. Nu wachten totdat de karper gaat bijten. Natuurlijk kunnen zo de nodige karpers gevangen worden. Zeker op wateren met een goed bestand aan karper lukt het hiermee regelmatig. Op water waar relatief veel minder karper zwemt of dressuur ingeslagen is, is de kans dat zo regelmatig karper naar het net komt een stuk kleiner. 

Het vissen op de traditionele manier gaat er van uit dat je overal de vis naar toe kunt lokken. Meestal met voldoende tijd kan dat ook, maar meer al wordt er maar enkele uurtjes gevist. Deze tijd kan onvoldoende zijn om de vis te attenderen op de aanlokkelijke stek met al haar snoepjes. Daarbij moet de karper ook voldoende vertrouwen winnen om daadwerkelijk ook te gaan azen om vervolgens tussen al dat lekkers ook het haakaas op te pakken. 

De meest simpele methode om de uren effectief te bevissen, is het regelmatig aanvoeren van de stek over langere tijd. Denk hierbij aan verschillende dagen tot meer da week. Dit wordt in de hengelsport ook aangeraden, mogelijk aangestoken door de vele aas-fabrikanten die ons land rijk is. Dat het eigenlijk veel makkelijker kan, en met veel minder kosten, wordt hieronder uitgelegd.

De simpelste manier om snel karper te vangen is te vissen waar de karper zwemt. Hoezo een open deur!. Echter wie loopt er bij aankomst op het water een rondje langs het water om te zien waar de meeste zich ophoudt? Uiteraard met een polaroid zonnebril op je kop om goed in het water te kijken. Bijna niemand. Dit is vaak wel de sleutel tot succes. Dan is er niet veel voer nodig om de vis te lokken. Gebruik licht lood om de karper niet af te schrikken en laat voldoende lijn van je vismolen om met slappe lijnen te kunnen vissen.

https://www.sportvisgigant.nl/