Euro Soccers
Image default
Dieren

Honden in Nederland

In Nederland zijn er 1.5 miljoen honden die als huisdier worden gehouden. Als baasje doe je natuurlijk je best, maar alsnog hebben niet alle honden het zoals ze het eigenlijk zouden willen hebben. Wanneer je in Geldrop woont ga je vast geregeld naar de dierenarts in Geldrop, maar vertelt deze dierenarts je ook hoe je kan zien aan je hond hoe hij zich voelt? Waarschijnlijk niet, maar als je dit toch graag wilt weten kun je verder lezen.

 

Het gedrag van een hond lezen

Van nature heeft een hond sociaal contact met soortgenoten nodig. In Nederland leeft echter 90% van de honden zonder soortgenoten. Om dat te compenseren moeten het baasje en de gezinsleden een hond veel aandacht geven. Verveling speelt een grote rol in het gedrag van de hond. Dat kan een oorzaak zijn van problemen zoals een een hond die blaft, jankt of huilt (om aandacht te vragen), dingen stukmaakt, niet wilt eten of drinken als de baas er niet is, overmatig kwijlt, overgeeft, zichzelf verwondt en onzindelijk is. Dus als je een hond wilt nemen zul je er rekening mee moeten houden dat een hond veel aandacht nodig heeft. Wanneer je twijfelt of je thuissituatie bij een hond past kun je altijd informatie winnen bij bijvoorbeeld een dierenarts in Geldrop.

 

Lichaamstaal van een hond

Zoals veel dierenartsen krijgen geleerd kun je aan de lichaamshouding van een hond aflezen hoe hij zich voelt. Wanneer je iets niet vertrouwt kun je altijd naar de dierenarts gaan, bijvoorbeeld naar de dierenarts in Geldrop. Hoe kun je de lichaamstaal van een hond herkennen? De ontspannen hond: een ontspannen hond herken je aan zijn neutrale houding. De ontspannen houding kan per ras verschillend zijn. Sommige rassen, waaronder de terriërs, hebben van nature een staart die omhoog staat. Voor deze rassen is een staart die horizontaal staat neutraal, bij andere rassen zal de staart vaak laag staan. Windhonden hebben daarentegen hun staart bij een ontspannen houding vaak helemaal tegen de achterpoten aan hangen. Een onderdanige hond: De onderdanige hond zal tevens omhoog kijken naar de persoon hoger in de rangorde. De staart bevindt zich iets lager dan normaal, echter niet geheel tussen de achterpoten. Bij een onderdanige hond staan de oren wat lager dan normaal. Verder staat het lichaam iets achterover en is het wat in elkaar gedoken.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/dierenarts-geldrop/

Gerelateerde artikelen

Karpers spotten tijdens het vissen