Euro Soccers
Image default
Dienstverlening

Elektrisch onderhoud nodig

Bij elektrisch onderhoud worden alle elektrische onderdelen geïnspecteerd, getest, gecontroleerd en indien nodig vervangen om ervoor te zorgen dat machines en systemen in goede staat blijven. Elektriciens en elektrotechnici voeren meestal elektrisch onderhoud uit. Naast het verbeteren van de goede werking van de elektrische apparaten in uw huis, zorgt routineonderhoud ervoor dat uw huis beschermd is tegen allerlei soorten gevaren. Meestal moet u voor die taak een gekwalificeerde elektricien Den Haag inhuren als u in de buurt woont.

Onderhoudstypes en -strategieën

Als algemene regel zijn onderhoudsstrategieën onderverdeeld in vier categorieën. Dit kan indien nodig thuis:

  • Correctief onderhoud – Het uitvoeren van correctief onderhoud omvat het identificeren, isoleren en repareren van een opgetreden storing. De benadering van elektrisch onderhoud is gebaseerd op het feit dat de reparatiekosten van apparatuur in geval van storingen lager zijn dan de kosten van een uitgebreid onderhoudsprogramma.

  • Preventief onderhoud – Om niet-geplande storingen en uitvaltijd te verminderen, wordt dit soort onderhoud met vooraf bepaalde intervallen uitgevoerd. Evenzo moet u, net als het onderhoud van uw auto, hetzelfde doen voor uw huis.

  • Voorspellend onderhoud – U kunt storingen aan elektrische apparatuur verminderen met het type onderhoud met voorspellend onderhoud. Het wordt ook wel conditiegestuurd onderhoud genoemd.

Onderhoudstechnieken voor elektriciens

Afhankelijk van de toestand van het systeem kan een reparatie nodig zijn. De elektrische componenten van uw systeem moeten worden getest tijdens preventief onderhoud. Een van de verantwoordelijkheden van de elektricien is in dit geval het testen van het relais, de stroomonderbreker en de batterijlading. Het doel van deze taak is het controleren van de efficiëntie van het systeem. Er wordt een voorspellende onderhoud controle uitgevoerd op systeemonderdelen die waarschijnlijk snel defect zullen raken. Elektriciens voeren infrarood tests uit voor temperatuur analyse en meten de reflectiviteit. Storingzoekend onderhoud is de volgende techniek. Tijdens deze inspecties zoekt de elektricien naar gebreken in het elektrische systeem die de veiligheid in gevaar kunnen brengen. Daarnaast test de elektricien back-up generatoren en back-up systemen om ervoor te zorgen dat ze werken in geval van een stroomstoring. Naast het onderhoud kunnen elektriciens ook andere technische zaken zoals een Perilex aansluiten.

Voordelen van elektrisch onderhoud voor uw bedrijf

Net als bij kantoorgebouwen, apparaten en apparatuur, verouderen elektrische systemen in de loop van de tijd; storingen zijn mogelijk met andere kantoorapparatuur. Als ze onbeheerd worden achtergelaten, kunnen kleine problemen in de loop van de tijd uitgroeien tot veel ernstiger problemen. Bedrijven moeten elektrische onderhoudsprogramma’s opstellen voor hun activiteiten, omdat elektriciteit een integraal onderdeel is van veel werkactiviteiten. Het juiste onderhoud van elektrische systemen draagt ​​bij aan de veiligheid op de werkplek, maar kan ook de energie-efficiëntie verbeteren en de energiekosten verlagen. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, vergroot u uw kansen om elektrische problemen te identificeren voordat ze ernstige problemen worden die de apparatuur van uw bedrijf beschadigen. Dit voorkomt dat u te maken krijgt met noodstroom storingen na sluitingstijd, die duurder zijn om te repareren.