Euro Soccers
Image default
Dienstverlening

Wat te doen bij kelderlekkage?

Een kelderlekkage is geen goed teken. En in Nederland is het een veel voorkomend probleem. Het grondwater staat hoog en bij regenachtige dagen bereikt het de fundering en muren van de woning. De kelder staat het dichtst bij het grondwater en als de vloer of de muren lekken, dan komt het naar binnen. Kelderlekkage lost u het beste direct op. Het zal niet automatisch verdwijnen en laat u het onbehandeld dan kan het vocht in de meest ernstige gevallen uw draagconstructie beschadigen. Dat levert niet alleen onveilige situaties op, het is ook bijzonder duur om te laten repareren. U treft lekkage in uw kelder aan, wat doet u?

Wat is de oorzaak van de lekkage?

Het is verstandig om bij kelderlekkage direct een vakman zoals Van de Vossenberg uit Ysselsteyn in te schakelen. Zij kunnen het probleem bekijken en een oplossing voorstellen. Maar u kunt zelf ook al een beetje inschatten wat uw probleem is:

  • Vocht onderaan de muren duidt op optrekkend vocht. Dan heeft u waarschijnlijk een oudere woning zonder onderkapping. De oplossing is om uw muren te laten injecteren met een gel om een vochtafstotende laag te creëren.
  • Vochtplekken op willekeurige plekken op uw muren duidt op doorslaand vocht. Dat betekent dat uw muur op die plek defect is en er water binnen kan komen. Dit kan worden opgelost met een kelderafdichting.
  • Plassen water op de grond van uw kelder in combinatie met droge muren kan duiden op hoog grondwater. Dit type kelderlekkage lost u op door uw vloer af te dichten of door een afwateringssysteem aan te laten leggen.

Een specialist helpt u verder

Wat ook de oorzaak, het is duidelijk dat er aan uw kelderlekkage iets aan gedaan moet worden. Schakel dus zo snel mogelijk een specialist in en voorkom dat schimmel, zwammen, vocht en ongedierte schade aanbrengen aan uw muren, uw draagconstructie en uw gezondheid.

https://vossenbergbv.nl/