Euro Soccers
Image default
Aanbiedingen

Vier tips voor het maken van jouw website

Een website is het onlinevisitekaartje van jouw bedrijf. Het is dus erg belangrijk dat deze er goed uitziet en gebruiksvriendelijk is. Het maken van een website wordt tegenwoordig steeds makkelijker. Dit betekent niet dat er niet veel tijd in gaat zitten. Je moet namelijk aan allerlei verschillende dingen denken om ervoor te zorgen dat jouw website er goed uitziet. Om jou zoveel mogelijk tijd te besparen, geven wij vier tips die jij goed kunt gebruiken voor het maken van jouw website. Benieuwd welke dit zijn? Lees snel verder. 

 

Domeinnaam 

Het registreren van een domeinnaam is het eerste wat je doet wanneer je een website gaat beginnen. De domeinnaam is een unieke naam voor jouw website. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over deze naam. Heb je een domeinnaam gekozen? Dan kan je deze registreren bij een hostingprovider. Het kan zijn dat je na een tijd wilt overstappen naar een andere provider. Dat is geen probleem. Een domeinnaam verhuizen is vaak gedaan binnen enkele uren.

 

Waardevolle content

Zorg ervoor dat op elke pagina van de website waardevolle content wordt geplaatst. Wanneer er geen waardevolle content wordt geplaatst, kan het zijn dat mensen hun interesse verliezen en de website verlaten. Bedenk van tevoren goed welke content jij op jouw website wilt plaatsen. Wil je mensen bijvoorbeeld voorzien van informatie of misschien juist van inspiratie? Bedenk voor elke pagina wat jij de bezoeker wilt vertellen of wat je wilt laten zien. 

 

Makkelijke navigatiestructuur

Een groot deel van de bezoekers zal jouw website bezoeken met een bepaald doel. Dit doel kan zijn dat ze op zoek zijn naar een bepaald product of bepaalde informatie. Het is erg belangrijk dat de bezoekers het product of de informatie makkelijk en snel kunnen vinden. Onderdelen als het hoofdmenu, de footer en de zoekbalk moeten daarom goed ingericht en geplaatst worden. Wanneer het moeilijk is voor mensen om te vinden waar zij naar op zoek zijn, is de kans groot dat zij de website snel verlaten. 

 

Call to action knoppen

Wanneer mensen jouw website bezoeken, wil je dat ze bijvoorbeeld een product kopen of contact met je opnemen. Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat het doel is van jouw website. Call to action knoppen zijn erg belangrijk om klanten aan te zetten tot actie. Een goede call tot action knop bevat vaak een tekst, zoals ‘neem contact met ons op’ of ‘bestel hier’. Daarnaast is het ook een goed idee om opvallende kleuren te gebruiken.

 

https://www.oxilion.nl