Euro Soccers
Image default
Auto’s en Motoren

Verschillende vormen van leasen

Iedereen heeft tegenwoordig een auto nodig, niemand kan meer zonder. Het is ontzettend praktisch om je eigen vervoer te hebben en zeker omdat het openbaar vervoer niet goedkoop is. Daarnaast is het voor veel mensen onprettig om afhankelijk te zijn van bus of trein en bepalen ze liever zelf wanneer en hoe ze ergens naar toe gaan. Omdat het voor veel mensen erg duur is om een eigen auto aan te schappen, zijn er de laatste jaren ook andere mogelijkheden ontwikkeld om toch je eigen auto te rijden. Zo is een bedrijfsauto leasen al jaren mogelijk, maar zelfs als particulier zijn er verschillende mogelijkheden.

Eigenaar worden van je leaseauto

Er zijn verschillende vormen van zakelijk auto leasen en die hebben vooral te maken met het wel of niet eigenaar worden van de leaseauto. In het geval van financial lease blijft de leasemaatschappij te allen tijden de juridische eigenaar van de leaseauto. Maar bij deze vorm van leasen word jij uiteindelijk wel de economische eigenaar. Dat houdt in dat je na het verlopen van de leaseperiode en het betalen van alle rente en aflossing, zelf eigenaar wordt van de auto. Meestal gaat het hierbij om contracten van vier of vijf jaar, maar korter  kan ook.

Lange termijn huur

Daarnaast bestaat er nog de operational lease van een auto. Bij deze vorm van leasen wordt je nooit de eigenaar van de leaseauto. Je kunt dit dus zien als een vorm van lange termijn huur. Wel komt deze vorm van leasing het meest voor. Dat komt mede doordat veel leaseautorijders na een aantal jaren graag een nieuwe auto willen uitzoeken. Je hebt er dan geen baat bij dat de auto je eigen bezit wordt. Zowel de juridisch als economisch gezien blijft de leasemaatschappij de eigenaar. Na het verlopen van het leasecontract mag jij dan gewoon een mooie, nieuwe auto uitzoeken.

https://www.autoleasecentrale.nl/