Euro Soccers
Image default
Aanbiedingen

Traineeship in het sociale domein

Het sociale domein is een heel breed werkveld waarin je op een laagdrempelig en persoonlijk niveau mensen helpt met hun problemen. Het sociale domein bestaat uit de jeugdzorg, werk en inkomen. Sinds de decentralisatie van deze gebieden in 2015, zijn de gemeenten hiervoor verantwoordelijk. Dit biedt de mogelijkheid om op een makkelijke manier aan werk te komen in dit domein. Er zijn heel veel vacatures gemeenten voor beroepen in het sociale domein. Er zijn heel veel dingen die je kan doen in het sociale domein.

Je kan in de jeugdzorg gaan werken, dit heeft natuurlijk te maken met kinderen en ouders. Deze zorg voor de jeugd wordt gereguleerd door de Jeugdwet, waarin staat dat voor alle vormen van jeugdhulp de gemeenten verantwoordelijk zijn. Als je in de jeugdhulp wil werken, kan je aan de slag gaan in een aantal verschillende dingen, bijvoorbeeld de jeugdbescherming, jeugdreclassering, opvoedhulp, geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd, kindermishandeling en jeugd met een verstandelijke beperking.

Als je niet met kinderen wil werken, kan je ook gaan werken onder de Participatiewet. Dan help je mensen met een arbeidsbeperking om toch aan een baan te komen en daar goed te kunnen werken. Een arbeidsbeperking is bijvoorbeeld autisme, chronische vermoeidheid, verslavingen in het verleden, huiselijk geweld, rugklachten, een spierziekte, psychische problemen of financiële problemen.

Het laatste onderdeel van het sociaal domein is de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), deze helpt mensen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen als ze niet zelfredzaam zijn. De gemeente moet dan hulp aan deze mensen bieden, zoals het aanschaffen van een traplift, het aanbieden van persoonlijk vervoer, het aanschaffen van een rollator, het aanbieden van huiselijke hulp, een mantelzorger of dagbesteding. Als WMO consulent beslist u wie deze hulp van de gemeente krijgt en wie niet. Als u nog niet zeker leehnavasor weet of u echt WMO consulent wil worden, kunt u altijd een trainee WMO of een trainee schuldhulpverlener worden om te kijken of het werk bij u past.

https://professionalpartners.nl/

Gerelateerde artikelen

De voordelen van aluminium jaloezie├źn

Het juiste restaurant kiezen voor een date

Een goedkope fietsenwinkel? Premiumbikes.nl is zeker een aanrader!