Euro Soccers
Image default
Dienstverlening

SLOTEN – EEN INTRODUCTIE IN DE WONDERLIJKE WERELD VAN SLOTEN

Sloten zijn essentieel om de toegang van onbekenden tot onze eigendommen te belemmeren, maar zolang de sloten kunnen worden geopend door indringers, criminelen en vreemdelingen hebben ze dus vrij toegang. Daarom is het heel belangrijk dat jij kiest voor een slot voor op jouw deur dat ongewenste personen kan stoppen in hun pogingen om toegang te krijgen tot jouw huis of jouw kantoor. Een goed slot kan zowel jou, je gezin en je woning goed beschermen.

Een standaard deurslot dat geïnstalleerd wordt bij de deurklink kan gemakkelijk geopend worden en zal je onvoldoende beschermen. Dus overweeg eens om een deadbolt-slot te kopen, zodat je relatief veilig bent tegen inbrekers die precies weten hoe ze de standaard deursloten, die er verkrijgbaar zijn op de markt, kunnen openen.

 

Deadbolt-sloten zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar maar we zullen de drie meest voorkomende deadbolt-sloten eens bekijken. Het eerste soort deadbolt-slot is een deadbolt-slot met een enkelvoudige cilinder. Dit slot heeft aan de ene kant een knop en aan de andere kant een sleutelcilinder. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​deadbolt-slot met een dubbele cilinder te kopen. Dit slot heeft aan weerszijden een sleutelcilinder en moet geopend worden met een sleutel (en er zijn geen knoppen.) Het laatste deadbolt-slot is een sleutelloos deadbolt-slot dat op twee manieren ontgrendeld kan worden.

 

Je kunt de deurvergrendeling ook openen door middel van lock-picking. Lock-picking betekent eigenlijk het openen van een slot met een gereedschapsset in plaats van met een sleutel. De basisgereedschappen die je hiervoor nodig hebt zijn een schroevendraaier (en/of misschien een spannersleutel) en een lang en dun metaalgereedschap wat ook wel een lock pen wordt genoemd. Als je geen lock pen hebt, kun je ook altijd een haarspeld of een stevige paperclip gebruiken. Een professionele lock picking set zou verschillende soorten, vormen en maten van lock picking gereedschap moeten bevatten en ook lock pennen die in verschillende afmetingen bestaan. Een lock-pick gun mag niet ontbreken omdat deze tool zal zorgen voor trillingen en tegelijkertijd de verschillende sluitpennen van het slot zal manipuleren.

 

Om het sleutelloze deadbolt-slot te openen, installeert de gebruiker eerst de spanningsleutel in het sleutelgat en draait de cilinder op dezelfde manier als een standaardslot met een sleutel. Dan moet de lock pen in het slot worden gestoken en deze moet dan langzaam omhoog worden getild. Bij het bereiken van de normale positie, zul je een klik horen wat betekent dat het deadbolt-slot is geopend. Racking is een andere techniek om een sleutelloos deadbolt-slot te openen. Deze techniek vereist in vergelijking met de lock-picking techniek minder nauwkeurigheid. Een speciaal hulpmiddel, ook wel een rake genoemd, wordt in het slot geplaatst en helemaal naar de achterkant van de sleutelcilinder geduwd. Het wordt er dan vervolgens weer uitgetrokken om alle pinnen opzij te duwen. De cilinder wordt dan met behulp van een spannersleutel gedraaid.

 

Een master-slot is één van de moeilijkste sloten die geopend kunnen worden. Het biedt een hoog niveau van beveiliging. Het master-slot werd in 1921 door Henry Soref uitgevonden en hij ontdekte hoe hij sloten kon produceren met behulp van verschillende lagen gelamineerd staal. Het master-slot heeft hetzelfde pick-upsysteem als de andere soorten deursloten, maar de productie vereist geavanceerde slotenmakersvaardigheden.

In verschillende boeken die er te koop zijn over dit onderwerp kun je meer informatie over de verschillende soorten sloten en lock-picking technieken vinden. De slotenmakers van Rotterdam Locksecure kunnen je ook goede informatie over verschillende sloten geven. Er zijn ook video’s beschikbaar die je een goed beeld hierover geven.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam