Euro Soccers
Image default
Mobiliteit

Hoe zagen jaren geleden fietsen eruit?

Fietsen bestaan al heel lang. Ze bestaan al sinds het jaar 1870 dat is dus best lang ja. Vroeger zagen de fietsen er wel heel anders uit dan hoe het nu is. Hoezo zien de fietsen er dan nu ook anders uit? De fietsen zijn nu zo gemaakt dat je veel makkelijker van a tot b kan gaan fietsen met je fiets. De fietsen kunnen veel beter tegen wind en je hoeft nu ook minder hard te trappen dan eerst. De fiets van vroeger had een heel groot voorwiel en een heel klein achterwiel je moet eigenlijk wel op de fiets klimmen om erop te kunnen komen. Dat is best raar als je erover nadenkt. Je moet nu maar 1 stap zetten en je zit al lekker op je fiets.

Hoezo zag de oude fiets er ook zo raar uit vergeleken nu? De fiets was expres zo hoog gemaakt, zodat je geen trillingen de hele tijd voelde en als je op een onverharde weg aan het fietsen was dat het niet pijn deed.

Fietsen van nu

Fietsen zijn in de verloop van tijd erg veranderd vergeleken vroeger. Het materiaal is veranderd van de meeste dingen. De fietsen van nu zijn lichter, zitten lekkerder en zijn mooier en zijn niet supergroot. De fietsen van nu hoef je niet eens heel hard te trappen om naar voor te komen. We hebben zelfs fietsen uitgevonden die bijna vanzelf naar voor gaan. Scooters zijn ook soort van fietsen.

Scooter

Scooters zijn eigenlijk ook een soort van elektrische fietsen die je nu hebt. Je moet alleen gas geven om naar voor te gaan. De elektrische fiets is er ook pas sinds kort. De elektrische fiets was pas uitgevonden in het jaar 1998 dat is best kort geleden als je er zo over denkt.