Euro Soccers
Image default
Sport

De ultieme cardio top 5

Fitnessapparaten zijn een must wanneer je wilt sporten om gewicht te verliezen. Natuurlijk is krachttraining ook belangrijk, maar de beste resultaten behaal je door cardiotraining te doen op de juiste fitnessapparaten. Wil je weten welke fitnessapparaten het meest effectief zijn als je gewicht wilt verliezen? We geven je de top 5 fitnessapparaten waarmee je gegarandeerd resultaat behaalt!

Fitnessapparaten voor een goede cardiotraining

Cardiotraining zorgt ervoor dat de conditie verbetert en het helpt je om overtollig vet te verbranden. Er zijn diverse fitnessapparaten waarop je een goede cardiotraining uit kunt voeren. Je kunt ervoor kiezen om deze fitnessapparaten te gebruiken in de sportschool, maar je kunt ook zelf een of meerdere fitnessapparaten aanschaffen. Het maakt immers niet uit waar je de cardiotraining uitvoert, zolang je maar gebruikmaakt van het juiste fitnessapparaat om jouw doelen te bereiken.

1: De crosstrainer

Op de crosstrainer maak je een beweging die lijkt op hardlopen, zonder dat je met deze beweging je gewrichten te veel belast. Je kunt in een korte tijd een groot aantal calorieën verbranden waardoor dit een zeer geschikt apparaat is voor wie af wil vallen. Je traint met dit fitnessapparaat niet alleen de beenspieren, maar vrijwel alle spieren in je lichaam.

2: De loopband

De loopband heeft niet alleen het voordeel dat je geen last hebt van slechte weersomstandigheden tijdens het hardlopen. Door hard te lopen op een loopband belast je namelijk je lichaam minder dan wanneer je buiten loopt, dit verkleint de kans op blessures. Bovendien vinden veel mensen het prettig om in de privacy van hun eigen huis te kunnen hardlopen.

3: De hometrainer

Het bekendste fitnessapparaat voor thuis is de hometrainer. Het sporten op de hometrainer is een effectieve cardiotraining, maar minder effectief dan een training op de crosstrainer. Op de hometrainer verbrand je namelijk minder calorieën en train je een kleinere spiergroep.

4: Het roeiapparaat

Door het maken van een roeibeweging train je verschillende spiergroepen in het lichaam. Een training op een roeiapparaat is een cardio- en krachttraining in één. Je verbrandt een groot aantal calorieën, versterkt de spieren en verhoogt de rustverbranding.

5: De spinningfiets

Het verschil tussen een hometrainer en een spinningfiets is dat je de trappers niet kunt stoppen tussendoor. Hierdoor zorg je voor een intensieve work-out waarmee je heel veel calorieën verbrandt. Je vindt spinningfietsen meestal alleen in de sportschool, maar je kunt er ook een voor thuis aanschaffen. Kortom: met deze vijf fitnessapparaten behaal je gegarandeerd jouw sportieve doelen!