Euro Soccers
Image default
Sport

3 Manieren om efficiënt af te vallen!

Kijk je soms naar je buik en denk je ik heb het net iets te ver hebt laten komen met mijn gewicht? Dan is dit artikel ideaal voor jou! Hieronder leggen we een aantal manieren uit om op een efficiënte manier gewicht kwijt te raken.

Minder op je bord en eet rustig

Dit klinkt als een inkoppertje, maar de tip staat er voor een reden. Veel mensen scheppen meer eten op hun bord dan nodig en voelen zich onbewust verplicht om dit ook op te eten. Ook is er iets wat wij het ‘schrans-effect’ noemen, namelijk: mensen die snel eten, geven hun lichaam niet de tijd om door te hebben wanneer het genoeg heeft gegeten. Tegen de tijd dat ze klaar zijn met eten krijgen ze een opgeblazen gevoel omdat ze simpelweg niet de tijd hebben genomen om het eten rustig te laten verteren. Als je aan het diëten bent en dus ook minder eet, kun je er ook nog voor kiezen iets van Diet Support powder te nemen ter ondersteuning.

Compound oefeningen zijn oefeningen in de sportschool die meerdere spiergroepen in één keer trainen. Hierdoor train je simpelweg veel effectiever dan als je elke spiergroep apart zou trainen. Natuurlijk zijn er één of twee hoofdspieren die de focus hebben bij een compound oefening, maar het is niet onrealistisch om met één oefening drie of vier spiergroepen in één keer te trainen.

Kwalitatief goede slaap

Een slecht slaapritme is funest voor je metabolisme en zorgt voor een irreguliere eetlust. Je hebt simpelweg minimaal zeven uur slaap nodig per dag. Probeer dus bewust te zijn in hoeveel slaap je krijgt én hoe goed die slaap is. Een paar tips om hierbij te helpen zijn:

  • Gebruik blauw licht filters op je schermen minimaal twee uur voor het slapen gaan
  • Drink geen koffie, energydrank of andere cafeïne houdende dranken in de avond
  • Sport overdag, een gezond lichaam zorgt ook voor een kwalitatief betere slaap
  • Rook minder of niet in de avond, nicotine zorgt ervoor dat je minder snel in slaap valt
https://kossonutrition.nl/welke-spiergroep-train-je-met-compound-oefeningen/