Euro Soccers
Image default
Sport

De bodytec training

Wat is precies een bodytec training? Tegenwoordig willen we allemaal fit worden. We willen gaan in shape komen en dit blijven. Hoe doe je dit? Veel mensen doen aan hardlopen. Toch schijnt dit een erg inefficiënte manier van fit worden te zijn. Je kunt eigenlijk beter een full body work-out doen. Daarom doen steeds meer mensen tegenwoordig aan kracht training. Dit hoeft allang niet meer voor alleen de spierbundels. Dit kan namelijk voor iedereen. Bodytec is hiervan een manier. Van Schaik Personal Training is een plaats waar je de bodytec training kunt volgen. Maar wat is dit precies en wat doet het met je?

De ins en outs van een bodytec training

Het belangrijkste is dat het een korte, maar intense full body workout is. Dit is erg goed voor mensen die weinig tijd hebben of misschien wel een beperking hebben waardoor het sporten erg lastig wordt. Het kan een heleboel dingen doen met je lichaam. Natuurlijk verbeter je je eigen sportprestaties. Het is heel iets anders dan hardlopen, het zit hem echt in de krachttraining. Ook wordt je hierdoor energieker en fitter. Als je eenmaal begint met sporten is het ook logisch dat je hiermee kunt afvallen, dit is waar veel mensen ook naar op zoek zijn. Natuurlijk werk je aan je lichaam en maak je dit sterk. Daarom zijn er ook mensen die deze training doen om gezondheidsklachten te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan rug- en nekklachten. Maar wat is het eigenlijk? Elektrische impulsen stimuleren en versterken uw spieren. Een dergelijke sessie duurt twintig minuten en staat gelijk aan 3 uur krachttraining. Het is afkomstig uit de topsport en wordt nu dus veel gebruikt. Wel moet je een speciaal pak aan (speciale onderkleding) om deze training te ondergaan. Van schaik is een prachtige instantie waar je kennis kunt maken met de wereld van bodytec.

Gevaren? 

Het klinkt natuurlijk vrij spannend. Je hoort wat over elektrische impulsen en speciale kleding. Ook niet iedereen kan deze behandeling ondergaan. Een zwangere vrouw mag bijvoorbeeld niet meedoen. Toch is het een prachtige kans om kennis te maken met iets revolutionairs. Er zijn maar weinig mensen die liever 3 uur krachttraining doen voor hetzelfde effect. Daarom kun je het nu proberen bij van Schaik!