Euro Soccers
Image default
Gezondheid

Chiropractie Nijmegen: ontdek de voordelen van deze techniek!

Chiropractie is het gebied van de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van stoornissen van het neuro-musculoskeletale systeem en de gevolgen van deze stoornissen voor de algemene gezondheid. De nadruk ligt op manuele technieken, waaronder gewrichtsaanpassing of -manipulatie met bijzondere aandacht voor subluxaties. Door zoveel mogelijk het gebruik van geneesmiddelen en chirurgie te vermijden, is het in de eerste plaats door het lichaam van de patiënt te hanteren dat de professional de anatomische structuren aanpast, uitlijnt en stabiliseert. In dit artikel wordt iets meer uitgelegd over deze techniek, die verschillende therapeutische methoden gebruikt om problemen in het zenuwstelsel, het skeletstelsel en het spierstelsel te voorkomen en te helpen behandelen. Kijk hier eens naar! 

Wat is Chiropractie? 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is “Chiropractie een beroep in de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van stoornissen van het neuromusculoskeletaal systeem en de gevolgen van deze stoornissen voor de gezondheid in het algemeen”. Het bestaat uit manuele manoeuvres op het lichaam van de patiënt, voornamelijk gericht op de wervelkolom en de gewrichten. Een van de belangrijkste doelstellingen van de Chiropractie Nijmegen is het ingrijpen op de wervelkolom om ervoor te zorgen dat het zenuwstelsel, evenals het hele lichaam, in zijn volheid functioneert. Zij maakt gebruik van manoeuvres op het lichaam van de patiënt om de toestand van de gewrichten te herstellen, alsmede van oriënterende gewoonten en houdingen. 

Wat kan behandeld worden met chiropractische zorg? 

Chiropractie Nijmegen kan worden toegepast om problemen met de scheefstand van de wervelkolom te behandelen en te voorkomen, die door verschillende factoren kunnen worden veroorzaakt: een slechte houding, veel zitten of staan en zelfs stress en angst. Problemen zoals pijn in de heupzenuw, het bekken, de nek, de lendenwervelkolom, de rug, de heup, de schouders, de arm en alle andere problemen die verband houden met het neuro-musculoskeletale systeem, kunnen door een chiropractor worden behandeld. Hieronder zullen wij in het kort enkele problemen uiteenzetten die met deze techniek kunnen worden behandeld. 

Nek-, rug- en hoofdpijn 

Pijn in de nek, de onderrug en het hoofd zijn verantwoordelijk voor een grote achteruitgang in de levenskwaliteit van de getroffenen. In die zin is chiropractie Nijmegen een uitstekende manier om dit soort ongemakken te bestrijden, door ze aanzienlijk te verminderen en soms zelfs helemaal te elimineren. Spierspanningen Het hectische dagelijkse leven waarin wij leven is een van de grote veroorzakers van spierspanningen, die pijn en ongemak veroorzaken. Chiropractie helpt dit soort problemen te verlichten, door het lichaam in balans te brengen en de spieren meer ontspannen te maken. Sport- of diverse ongevallenletsels Sporters of mensen die een ongeluk hebben gehad, kunnen ook baat hebben bij chiropractische zorg bij het herstel van diverse blessures. Deze praktijk is volledig niet-invasief en weinig belastend, wat veel helpt als aanvullende behandeling bij bijvoorbeeld fysiotherapie. 

Hernia 

Een hernia is een aandoening die zeer pijnlijk kan worden als ze niet correct wordt behandeld. Helaas zijn niet alle gevallen geschikt voor chirurgie of verbeteren ze niet met conventionele behandelingen. In deze gevallen is investeren in chiropractische sessies een goede manier om het ongemak veroorzaakt door dit probleem te verminderen. Verbetering van de lichaamshouding Chiropractie is ook een onmisbaar hulpmiddel bij het bevorderen van een juiste lichaamshouding, waarbij de fundamentele structuren van ons lichaam, zoals de zenuwen, niet worden overbelast. Met deze heropvoeding en het versterken en uitlijnen van essentiële punten van de wervelkolom, kunnen we een veel rustiger leven leiden met meer kwaliteit.

 

Gerelateerde artikelen

Krijg de juiste behandeling bij de fysio in Bergeijk

Het belang van revalidatie na een blessure