Euro Soccers
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak ik zelf een magnetisch whiteboard?

Hoe maak ik zelf een magnetisch whiteboard?

Kalenders, afspraken, boodschappenlijstjes of notities: iedereen heeft er mee te maken. Het leven is zó druk dat ons hoofd vol loopt en we snel iets vergeten. Handige oplossingen zijn papieren of digitale agenda’s en kalenders. Maar wat nou als je wil dat het hele gezin deel uit kan maken van de kalender of lijstjes? Een magnetisch whiteboard aan de muur in de keuken of woonkamer is toegankelijk voor het hele gezin! Met speciale gekleurde whiteboard pennen kunnen je van alles opschrijven en de tekst weer heel gemakkelijk weg vegen met een doekje. Doordat het magnetisch is kun je met leuke magneetjes ook brieven, foto’s of notities ophangen. Je kunt een magnetisch whiteboard kopen, maar nog leuker is om deze zelf te maken. Het is goedkoop, neemt weinig ruimte in beslag en je kunt helemaal zelf bepalen hoe groot het wordt en of je bijvoorbeeld meerdere borden maakt. Zo zou je voor ieder gezinslid een bord kunnen maken. 

 

Welk plakfolie is geschikt voor een magnetisch whiteboard?

Je hebt misschien geen idee, maar je kunt zelf een magnetisch whiteboard maken met plakfolie op de muur. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de muur glad moet zijn. Heb je toch een gebobbelde muur dan kun je er voor kiezen om borden van hout te maken en daar de folie op te plakken. Op www.plakfoliewebshop.nl kun je de folies vinden om thuis zelf aan de slag te gaan. Als eerst is het belangrijk om te weten hoe groot het bord moet zijn en of je één of meerdere borden wil maken. Als je dit in kaart heb ga je naar de website om de folies te bestellen. Voor een magnetisch whiteboard heb je magneetfolie en whiteboardfolie nodig. Op de website kun je kiezen uit verschillende afmetingen. De breedte heeft altijd een vaste maat en de lengte gaat per 50 cm. Het kan heel goed zijn dat jouw gewenste afmeting er niet bij zit, maar de folies zijn thuis heel gemakkelijk op maat te snijden. Als je de folies in huis hebt kun je aan de slag gaan!

 

Stappenplan magnetisch whiteboard maken

  1. Zorg dat de muur of het bord glad en vetvrij is

  2. Teken met potlood op de muur af waar het bord of de borden moeten komen

  3. Begin met de magneetfolie en rol deze uit. Kijk of deze de juiste afmeting heeft, zo niet dan snijd of knip je de folie op maat

  4. Haal de beschermlaag van de magneetfolie, plak de folie op de muur (of op een bord) en strijk deze goed glad

  5. Rol de whiteboardfolie uit en snijd of knip deze zo nodig op maat. De folie moet even groot zijn als de magneetfolie

  6. Haal de beschermlaag van de whiteboardfolie en plak deze bovenop de magneetfolie. Begin in een hoekje en strijk de folie steeds iets verder glad totdat de hele magneetfolie bedekt is. Zo voorkom je dat je scheef plakt

  7. Voilà, je magneetbord is gemaakt en gelijk klaar voor gebruik!

Nu je magnetisch whiteboard klaar is kun je lekker aan de slag gaan met lijstjes, notities of afspraken opschrijven. Vergeet vooral de magneetjes met leuke briefjes en foto’s niet! Jij en je gezin zullen die afspraken of boodschappen nooit meer vergeten. 

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/