Euro Soccers
Image default
Bedrijven

ERIMA MET LIEFDE VOOR SPORT

We schrijven het jaar negentienhonderd als Remigius Wehrstein in het Duitse Reutlingen een fabriek opstart voor het maken van sportkleding voor gymnastiek, atletiek en schermen. Wat hij toen natuurlijk niet kon weten, was dat ERIMA, het merk waar hij toen de bouwstenen voor legde nu, meer dan honderdtwintig jaar later nog altijd een toonaangevend sportmerk zou zijn.

EEN NIEUWE START IN VREDE

Ook voor ERIMA was het niet vanzelfsprekend om na de tweede wereldoorlog een goede doorstart te maken omdat de nodige materialen schaars waren, maar de leiding van het bedrijf bleef in zichzelf en in het merk geloven. Met de oude sportkleding die klanten hen opstuurden werden, onder het motto ‘maak van iets ouds iets nieuws’ jacks en broeken gemaakt. En dan geeft toenmalig eigenaar ERIch MAk het bedrijf in de jaren vijftig de naam waaronder het nu nog steeds bekend staat voor het produceren van eersteklas sporttextiel.

OVERAL AANWEZIG

Vandaag is Erima sportkleding overal gekend en aanwezig. Waar ter wereld in de voorbije decennia de Olympische vlak werd gehesen, stonden er altijd wel een paar bronzen, zilveren of bronzen sporters in ERIMA outfit op het podium en ook in Bundesliga is ERIMA altijd goed vertegenwoordigd.

EEN MERK VOOR IEDEREEN

Maar, Erima is er natuurlijk niet alleen voor de professionele sporter. Ze is er voor elke wedstrijdsporter, teamsporter en enthousiasteling. Erima biedt iedereen sportkleding met een uitstekende pasvorm die gemaakt wordt met de meest functionele materialen. Erima is niet alleen een merk waarin je graag wil gezien worden en waarin je als sporter natuurlijk wil winnen, maar het is vooral een merk dat nu al meer dan een eeuw lang garant staat voor kleding die gemaakt werd vanuit dat ene standpunt: een grote liefde, noem het gerust maar passie voor elke sport en elke sportman of vrouw die ze beoefent.