Euro Soccers
Image default
Bedrijven

Een eigen bedrijf beginnen

Een bedrijf opstarten, iets wat veel mensen zouden willen. Maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Voordat je een eigen onderneming wilt starten, zul je een keuze moeten maken bij welke rechtsvorm de onderneming het best past. wil je liever een vof of een bv oprichten? Wat voor soort bedrijf wil je? Een fysiek bedrijf? Bied je diensten of goederen aan? Dit zijn allemaal zaken waar je je op moet oriënteren voordat je kunt beginnen met verdere plannen maken. Ook zul je je moeten onderscheiden van de concurrenten, want in Nederland schieten de nieuwe bedrijf uit de grond. Je zult je moeten kunnen onderscheiden van de rest.

 

Personeel

Wanneer je een groot bedrijf wilt opstarten zul je ook personeel in dienst moeten nemen. Je zult op een rijtje moeten zetten wat de vereiste zijn voordat ze mogen werken in je bedrijf. Denk hier bij aan welk diploma, moet een werknemer ervaringen hebben of niet en ga zo maar door. Wanneer je een personeelslid aanneemt zul je deze een contract moeten geven. Er zijn 2 soorten arbeidscontracten, voor bepaalde tijd en voor onbepaalde tijd. Het verschil zit in de tijd voor hoelang het contract loopt. Een contract voor onbepaalde tijd wordt ook wel een vast contract genoemd. Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is bij het aangaan van het contract al vastgesteld wanneer het zal aflopen. Een werknemer is hierbij voor een van tevoren afgesproken periode bij de werkgever in dienst. Dit contract wordt na de afloop meestal weer verlegt.

 

Makkelijk is het zeker niet!

Om zelf een bedrijf te kunnen runnen, zul je sterk in je schoenen moeten staan. Er komen veel verschillende dingen bij kijken, daarom een aantal tips voor het runnen van een bedrijf. Stel jezelf doelen, door doelen te stellen heb je iets waar je naartoe werkt doordat je graag het resultaat wilt behalen. Je mind set is ook belangrijk, door erin te geloven dat het je gaat lukken, lukt het meestal ook.

https://bundel.nl/vof-of-bv/