Euro Soccers
Image default
Aanbiedingen

De beste zijslaap kussens

De beste zijslaap kussens

Om een neutrale wervelkolom en een gezonde houding te behouden, hebben zijslapers een kussen met een hoge loft en een stevigere ondersteuning nodig. Zijslapers kunnen ook vinden dat pluizige materialen zoals Kapok, of vormbare materialen zoals dons, bijzonder nuttig zijn voor de zijligging. Dit is waarom:

  • Hoog kussen – Het belangrijkste is dat een kussen met een hoger profiel je hoofd in een neutrale positie ten opzichte van je ruggengraat brengt. Bovendien zal een hoog kussen de druk in je schouder verlichten en ervoor zorgen dat deze niet het grootste deel van het gewicht van je lichaam draagt. Als u ooit het gevoel hebt dat uw schouder diep in uw matras graaft, is uw kussen misschien niet hoog genoeg.
  • Stevige ondersteuning – Hoofdkussens met een gemiddelde of stevige ondersteuning zorgen ervoor dat uw hoofd en nek de hele nacht in lijn blijven met uw ruggengraat. Als je kussen te zacht is, zakt je hoofd in de loop van je 40 uur naar beneden, waardoor je wervelkolom niet meer neutraal is (hallo, stijve nek).
  • Donzig en vormbaar – Stevigere kussens kunnen even wennen zijn, dus ik raad aan om te zoeken naardonzige materialen zoals Kapok, dons, of dons-alternatieven. Deze materialen zijn van zichzelf al vrij zacht, dus zorg ervoor dat je kussen goed gevuld is en dat de vulling hoog is. Voor zijslapers met bredere schouders is het vaak prettig om een kussen te vinden dat tot een hogere vulling kan worden opgevuld.

Kussens die gemakkelijk in vorm te brengen zijn, maken het ook mogelijk om een arm onder het kussen te steken in een knusse omhelzing, wat voor veel zijslapers een favoriete beweging is.

Andere producten getest:

Zijslapers Kussen Handleiding

Als je een breed scala aan kussenopties wilt bekijken, bekijk dan mijn overzicht van de beste kussens voor zijslapers. Laten we ondertussen eens kijken naar wat meer specifieke wensen voor slaap accessoires.

Wensen

  • Vochtafvoer – Het is niet omdat een kussen ontworpen is om te koelen, dat het ook vochtafvoerend is. Dus als je in de menopauze zit of snel last hebt van nachtelijk zweten, kun je het beste kiezen voor stoffen die van nature vocht absorberen. Polyester, Tencel en bamboe zijn allemaal goede voorbeelden van materialen die niet ontworpen zijn om koel aan te voelen… maar die vocht afvoeren terwijl je slaapt.
  • Natuurlijk & organisch – Als je een gevoelige huid hebt of snel last hebt van puistjes, kies dan voor kussens gemaakt van natuurlijke materialen. Biologisch katoen, cellulosevezels en natuurlijke latex zijn allemaal goede opties voor slapers die op zoek zijn naar biologische, hypoallergene materialen. En onthoud: je hoeft niet te kiezen tussen de stof van de hoes en de interne vulling. Er zijn veel beddengoed merken die uitsluitend natuurlijke materialen gebruiken om hun slaap accessoires te maken.
  • Ademend schuim – Er is een reden waarom traagschuim zo populair is – veel slapers kunnen niet genoeg krijgen van die diepe zink en langzame reactie op druk. Waar slapers echter niet altijd van houden, is dat traagschuim de neiging heeft lichaamswarmte vast te houden. Hoe kunnen we dit verhelpen? Kies voor kussens gevuld met versnipperd traagschuim in plaats van één massief stuk schuim. De afzonderlijke stukjes traagschuim ter grootte van een popcorn kunnen vrij bewegen in de hoes van het kussen, waardoor het veel beter ademt. Op die manier voert het kussen de warmte van uw lichaam af en geniet u toch van dat klassieke traagschuimgevoel.

 

Nu weten we wat rug- en zijslapers in een kussen moeten zoeken, maar wist je dat veel slapers tussen deze twee posities heen en weer schakelen? Als je een gecombineerde rug- en zijslaper bent, bekijk dan zeker mijn overzicht van de beste kussens voor combo-slapers. Maar hier is een tip: combi slapers kunnen het beste kiezen voor kussens met een verstelbare vulling. Op die manier kun je je kussen aanpassen aan de houding waarin je het meest slaapt.