Euro Soccers
Image default
Entertainment

Alles wat je moet weten over de Abraham pop

De Abraham-pop is een levensgrote pop gemaakt in de vorm van een kind met een terminale ziekte. Het is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan kinderen die in het ziekenhuis liggen. De pop kan worden gebruikt voor kinderen tussen 2-10 jaar oud, maar het wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de 2 jaar omdat ze kunnen proberen te eten of op de vingers van de pop te zuigen. Dit gedeelte van de website geeft informatie over hoe de Abraham-pop werkt, de voordelen ervan, hoe deze is gemaakt en hoe u er een kunt kopen.

Waarom huren mensen een Abraham pop?

Het idee van een “pop” is niet nieuw. Al vele eeuwen worden poppen gebruikt als een manier om het leven en de menselijke vorm weer te geven. Er zijn veel verschillende soorten poppen – van babypoppen tot volwassen poppen, van zachte poppen tot harde poppen. Een type pop dat de laatste jaren steeds populairder wordt, is de Abraham-pop. Dit type pop is ontworpen met de gelijkenis van Abraham Lincoln en kan worden gebruikt voor educatieve doeleinden of historische re-enactments.

Wat is de traditie achter de Abraham pop?

De traditie achter de Abraham-pop is dat het een Joods speelgoed is dat op Chanoeka wordt verkocht. De pop heeft een eigen verhaal dat teruggaat tot de tijd dat Joden door de Romeinen uit hun huizen en families werden weggehaald. De traditie is dat de kinderen van Israël jarenlang tot slaaf waren gemaakt, maar uiteindelijk met de hulp van God zijn vrijgekomen. Het verhaal gaat dat ze na deze gebeurtenis niets meer hadden om hun menora aan te steken en Chanoeka te vieren met alleen olijfolie en een enkele dag olie. Er gebeurde een wonder en ze staken de menora acht dagen aan omdat ze maar voor één dag brandstof nodig hadden.